Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Akay’dan “19 Mayıs” mesajı

Akay’dan “19 Mayıs” mesajı

“19 Mayıs 1919’da umutsuzluklar, umuda dönüştü”

“Ayni heyecan ve cosku ile 101’inci yil kutlu olsun”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla yayinladigi mesajda “19 Mayis, isgal altindaki Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde esareti reddedip, tam bagimsizlik yürüyüsüne basladigi gündür. 19 Mayis 1919’da baslayan bu sanli yürüyüs bitmedi, asla da bitmeyecektir.” dedi.

Mustafa Kemal’in Bandirma Vapuru ile Samsun'a çiktigi 19 Mayis 1919'un emperyalistlerin isgaline karsi Türk Kurtulus Savasi'nin basladigi gün olarak kabul edildigini vurgulayan Baskan Akay, mesajinda su görüslere yer verdi;

“GELDIKLERI GIBI GIDERLER”

“Birinci Dünya Savasi’ndan yenilgiyle çikan Osmanli Devleti, Mondros Mütarekesi ile vatanin tüm kapilarini düsmana açmis, bununla da kalmayip vatan topraklarinin isgali için yardim sözü vermisti. Bu durumu büyük bir üzüntüyle izleyen Mustafa Kemal, Istanbul’da limana yanasan isgal kuvvetlerinin donanmasina bakiyor ve su tarihi sözü söylüyordu; “geldikleri gibi giderler…”

“UMUTSUZLUKLAR UMUDA DÖNÜSTÜ”

Mustafa Kemal Bandirma Vapuru ile Samsun'a çiktigi 19 Mayis 1919;  milletimizin kutlu baskaldirisini, destansi uyanisini, bagimsizlik ugruna her seyi göze aldigini kanitlayan muazzam bir dirilis olarak, tarihe damgasini vurmustur. 19 Mayis 1919, Türk milletinin ortak çati altinda bulusarak akil, duygu, sagduyu ve özveriyle gelecegini kurma kararliliginin tarihe mal olmus baslangicidir. Böylece, umutsuzluklar umuda dönüstürülmüs, tarihe yön vermek isteyen emperyalist güçler, Türk milletinin özgürlük ve bagimsizlik kararliligi karsisinda bozguna ugramislardir.

“101’INCI YIL MILLETIMIZE VE GENÇLIGE KUTLU OLSUN”

Kirginliklar onarilmis, fikir ayriliklari giderilmis, tasa ve kivancin ortak paydasinda bulusulmustur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir dönüm noktasi olan bu tarihi, Çagdas Türkiye’yi sonsuza dek gelistirip korumasi için gençlere bayram olarak armagan etmistir. 101’inci yilini kutladigimiz ve gurur günümüz olan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramimiz, ayni heyecan, cosku ve laik Türkiye Cumhuriyetini koruma kararliligiyla tüm milletimize, gençlige ve her zaman genç kalacak olan Cumhuriyetimize kutlu olsun. Gençlerimizi ve her zaman genç kalanlari güven ve sevgiyle kucakliyor, basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için ölümü göze alan silah arkadaslarini, sehit ve gazilerimizi saygi ve minnetle aniyorum.”

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli